2014-06-16

Hur man får Olle att titta på sport

Jag tyckte det var så trevligt förra veckan med en lite personligare nyhet , så jag tänkte följa upp det med en historia om hur man får Olle att kolla på sport.

För att förstå hur exceptionellt det är så ska ni veta att Olle är en all-in nörd. Det betyder att han inte är ett dugg intresserad i något alls som har med sport att göra. Men det visar sig att det finns ett litet litet undantag som kan få honom att sitta i timmar och följa ett sportevenemang.

Sport Olle

Vi backar tillbaka till Vasaloppet 2012, där en av våra kunder gjorde väldigt bra ifrån sig. Olle insåg att det var väldigt intressant att sitta och kolla besöksstatistiken i realtid och se hur den förändrade sig i förhållande till vilken placering Daniel hade i loppet och hur ofta de nämnde hans namn. När jag dagen efter frågade om han sett loppet (inte helt seriös fråga) blev jag smått chockad över att få en redogörelse över de olika momenten i loppet.

Igår var det dags igen. Sporten var VM-kval i Handboll och anledningen till att Olle var intresserad var att vi hade tagit fram en kampanjsite till SJ som var en av sponsorerna för matcherna. Kampanjen var en utlottning av biljetter till kommande matcher och man deltog genom att vara med och rösta fram matchens lirare i både  dam och herrmatchens. Så Olle såg två handbollsmatcher för att se hur besöktsantalet skulle förändras i förhållande till omnämningar av speaker, mål och liknande. Och det gick bra, statistiken var spännande och Sverige vann. WIN-WIN!

Skrivet av: Emil Österlund