2014-03-10

Veckans open-source tips: K9-mail

k9_mailMailklienten är en av de applikationer som vi använder oftast – oavsett om det är på datorn, på telefonen eller på webben. Det kan hända att den du använder allra mest är den på telefonen.

Android är bra. Men det kan bli bättre – och att byta ut mailklienten är ett ypperligt sätt att bli en lite lyckligare människa. Valet hos oss har då fallit på K9-mail.

Den största skillnaden mot den inbyggda(i vårat fall pratar vi Samsungs mailklient, eller stock mail-klienten) är att den har ett enormt bra stöd för multipla konton. Inga problem att enkelt hantera privat mail, och jobbmail.

Push notifications
Push notifications borde vara standard i alla epost-klienter. Det är den fantastiska egenskapen att det plingar i din telefon när du får mail. Visst säger du, det gör det ju redan i din telefon. Men skillnaden här är att telefonen inte behöver söka på servern när det kommer ett mail, utan den får automatiskt en notifikation när ett mail kommer. I jämförelser mellan standard-klienten och k9 kan det skilja flera minuter. (”Flera minuter” säger du, ”det är väl ingen tid” – ”all tid i världen”, svarar jag. )

K9 mail gör det dessutom väldigt bra när det kommer till inkorgen för att markera meddelanden och sedan hantera dem(flytta, ta bort etc). Swipa en gång för att markera ett och sen räcker det att dutta iväg.

Och med det avslutar vi veckans open source tips.

Vilken mailklient kör du på din android?

Skrivet av: Olle Gustafsson