2017-01-26

Stoltheten över att vara konsult

Ibland så kollar jag igenom gruppen ’Advanced WordPress’ på Facebook. Det är som du förstår en grupp där vi diskuterar WordPress. Ibland är diskussionerna riktigt bra. Häromdagen så var det en utvecklare som berättade att han hade blivit anlitad att bygga en lösning för att enkelt sätta upp många hemsidor. Och ett av svaren till hans fråga var:

“Let me get this straight. A company hires a developer to create a solution that will avoid them having to hire a developer? Hmmm. If it were me, I’d be creating a solution that requires a LOT of ongoing maintenance “

Jag blev chockad. Är det vad det betyder att vara konsult hos andra konsulter och byråer?

Jag var tvungen att ta ett steg tillbaka och se över arbetet min firma utför till våra kunder och inser att vi är så långt bort från det som möjligt.

Som konsulter blir vi anlitade för att lösa problem. Ibland handlar det om att bygga en hemsida. Ibland handlar det om att automatisera arbetsuppgifter. Och ibland så handlar det om att bygga flexibla lösningar för att väga upp en eventuell brist i teknisk erfarenhet.

Och oavsett uppdraget så bygger vi det.
Vi bygger det med kompetens.
Vi bygger det med stolthet.
Och framförallt så bygger vi det så att vår kund blir nöjd med vår leverans.

För glada kunder är kunder som kommer tillbaka. Glada kunder sprider ordet.

Och som utvecklare och konsulter så handlar det först och främst om att tillfredställa våra kunder. För i det långa loppet så är det också det som leder till fler affärer.

Skrivet av: Olle Gustafsson