IMAP eller POP

När du använder ditt e-post konto hos Dalnix AB har du två alternativa sätt att hämta din e-post. IMAP4 och POP3. Vad är skillanden?

POP3

Använder du POP3 så hämtar du hem e-posten från Dalnix e-post server och lagrar den lokalt på din dator.

Beroende på e-postprogram så kan man ställa in att även spara hämtade brev på servern, men detta är inte standard enligt protokollet.

För att läsa mer om POP3, kolla in artikeln på Wikipedia.

IMAP4

device_imgFördelen med IMAP mot POP3 är att alla meddelanden lagras på Dalnix servrar vilket exempelvis innebär automatisk backup av dina e-post meddelanden.

En annan fördel är att du kan konfigurera flera e-post klienter och alltid ha dina konton synkroniserade oavesett dator eller klient. Du kan t ex ha samma konto inställt i mobiltelefonen som på datorn hemma. Markerar du ett brev som läst i datorn hemma är det även markerat som läst i mobiltelefonen nästa gång du använder den.

Ytterligare en fördel är att du kan komma åt både dina skickade meddelanden och skicka nya via Dalnix webmail. Om du exempelvis lånar en dator så har du alltid tillgång till din e-post och även dina skickade meddelanden.

Våra servrar har även stöd för såkallad ”Push” mail vilket innebär att om din e-post klient har stöd för det, får du notifikation omedelbart om du har ett nytt e-post meddelande.

Mer information för den intresserade finns på Wikipedia.

Backup

dalnix_webhotellDalnix tar daglig backup på dina konton brev 1 gång per dygn och sparar kopior 7 dagar bakåt i tiden. Dessutom har våra servrar redundant lagring för att minimera dataförlust om olyckan skulle vara framme.

Använder du POP3 kan vi inte ta några säkerhetskopior eftersom de inte lagras på våra servrar.